Handdoeken

Handdoek bedrukken of borduren met uw bedrijfslogo

Badhanddoeken en douchelakens zijn er in verschillende formaten en kwaliteiten. Beide aspecten zijn van invloed op de prijs. Een kleiner formaat of een lagere kwaliteit zorgt dus automatisch voor een lagere prijs. De kwaliteit van handdoeken wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Een aantal van de meest voorkomende grammages uit ons assortiment zijn: 330 g/m², 360 g/m², 400 g/m², 450 g/m² en 550 g/m². Naast de verschillende mogelijkheden in grammage heeft u ook de keuze uit verschillende formaten. De standaard formaten voor een badhanddoek of een douchelaken zijn 50 x 100 cm of 140 x 70 cm.

Fitness handdoeken
De fitness handdoek is meestal iets kleiner van formaat en kan hierdoor eenvoudig worden meegenomen in de sportschool. Hij is niet direct bedoeld om je volledig mee af te drogen. Hij heeft namelijk meer de functie om het eerste zweet af te deppen en om een fitness apparaat droog te vegen. Hiervoor is het kleinere formaat perfect. Dit is ook de reden dat de sporthanddoek meestal niet van de zwaarste kwaliteit stof gemaakt is. Meestal volstaat een 210 g/m² microfiber doekje hiervoor namelijk al. Toch hebben wij voor de fanatieke sporter ook fitness handdoeken van 380 g/m² of zelfs 450 g/m². Op deze zwaardere handdoeken adviseren wij een borduring. De microfiber handdoeken worden normaliter niet op de handdoek bedrukt omdat ze hierdoor het absorberende vermogen verliezen. Vandaar dat wij deze in een etui of zakje leveren dat doormiddel van een bedrukking voorzien kan worden van een logo.

Gastendoekjes
Gastendoekjes met borduring zijn speciaal ontworpen als extra accessoire voor de badkamer. Door het veelal kleinere formaat zijn ze uitermate geschikt om bijvoorbeeld uw handen af te drogen. De handdoeken kunnen op iedere gewenste positie geborduurd worden, maar meestal wordt ervoor gekozen om het logo in een van de hoeken of aan de rand te plaatsen.

Golfhanddoeken
De golfhanddoek is, zoals zijn naam al doet vermoeden, speciaal ontworpen voor de golfsport. In een bovenhoek is de handdoek namelijk voorzien van een metalen ring en bevestigingsclip. Hierdoor kan de handdoek eenvoudig aan een golftas gehangen worden en heeft de golfer hem altijd bij de hand. Zeer handig dus om even het zweet van het voorhoofd te vegen of de golfclub droog te maken voor meer grip. Onze golfhanddoek is in vele verschillende kleuren leverbaar en uiteraard kunnen wij de handdoek borduren. 

Strandlakens
Een dagje naar het strand is niet compleet zonder frisse duik in de zee. Na deze frisse duik dient u zich uiteraard ook af te drogen of heeft u een strandlaken nodig om op te drogen in de zon. Richting de warme zomermaanden is een bedrukt of geborduurd strandlaken dus een uiterst geschikt promotieartikel. Door zijn grote formaat van 100 x 180 cm trekt hij namelijk direct de aandacht naar zich toe. Strandlakens bedrukken of borduren wij ook met uw logo.

Goedkoop handdoeken bedrukken
Zoals eerder aangegeven is het bedrukken de goedkoopste manier voor een handdoek met logo. Omdat een volledig katoenen handdoek zich niet goed leent voor een bedrukking hebben wij een aantal gecombineerde handdoeken opgenomen in ons assortiment. Daarnaast hebben wij een speciale bedrukkingstechniek die wel geschikt is voor het full colour bedrukken van katoenen handdoeken. Dit is een Reactive Digital Print. Hierbij wordt het materiaal voorbehandeld met een speciale pasta waardoor een digitale print mogelijk is. De inkt wordt door het gebruik van stoom in de vezels geblazen en daarna gewassen en gedroogd. Hierna worden ze op een raam gespannen en nemen ze de originele vorm weer aan. Het proces is eco vriendelijk en de handdoeken zijn bij deze bedrukkingstechniek kleurvast.