Kleding

Kleding en textiel bedrukken met uw logo of reclame

Kleding en textiel bedrukken kan op veel verschillende manieren en u kunt het hierbij zo gek maken als u zelf wilt. Vooral op T-shirts, blouses en polo’s zijn de mogelijkheden met betrekking tot posities vrijwel oneindig. De meest voorkomende bedrukkingsposities zijn de linker- / rechterborst en de bovenzijde van de rug. Het is echter ook mogelijk om op de mouwen, de onderzijde van de rug, de kraag, de heup, of gecentreerd op de borst te bedrukken. Het is uiteraard ook mogelijk om identieke of verschillende logo’s op meerdere posities te drukken. De uitstralingen van uw kleding met opdruk is sterk afhankelijk van de bedrukkingstechniek. Het bedrukken is mogelijk met de volgende bedrukkingstechnieken.

Bedrukken kleding middels een zeefdruk
Kleding goedkoop bedrukken kan het beste met een zeefdruk. Dit is namelijk de meest voorkomende en goedkoopste manier. Een zeefdruk is een techniek waarbij het drukbeeld op een fijnmazig gaas wordt gezet waarop de niet-drukkende gedeelten zijn bedekt met een ondoorlatende stof. De inkt wordt door het gaas geperst, met heldere, scherpe beelden als resultaat.

Bedrijfskleding met opdruk door middel van een transferdruk
Wanneer u kleding met meer kleuren wilt bedrukken zullen wij vaak een transferdruk moeten gebruiken. Dit is een techniek waarbij eerst een zeefdruk of digitale print op papier wordt gemaakt dat vervolgens door middel van hitte en lijm wordt overgebracht op het product. Bij een digitale print of digitale transfer is het mogelijk om in full colour te bedrukken. Vaak is het bij lagere aantallen, denk hierbij aan 5, 10 of 25 stuks, voordeliger om een digitale transfer te hanteren. Hierbij worden namelijk geen film en instelkosten in rekening gebracht en hiermee kunt u dus op een voordelige manier meerdere kleuren bedrukken.

Kleding bedrukken kleine oplage met een Reactive Digital Print
Een van onze nieuwste bedrukkingstechnieken op het gebied van bedrukte kleding is de Reactive Digital print. Deze bedrukkingstechniek kan vanaf 25 stuks al toegepast worden op T-shirts en blouses. Met deze techniek kan de volledige blouse of het volledige T-shirt full colour bedrukt worden. Om het artikel geschikt te maken voor de bedrukkingen wordt het materiaal voorbehandeld met een speciale pasta. De inkt wordt door het gebruik van stoom in de vezels geblazen en daarna gewassen en gedroogd. Hierna worden ze op een raam gespannen en nemen ze de originele vorm weer aan. Het proces is eco vriendelijk en de handdoeken zijn bij deze bedrukkingstechniek kleurvast.

Kleding borduren
Naast bedrukte kleding kunnen wij ook jassen, polo’s, fleece vesten en andere artikelen voorzien van een borduring. Dit is een bewerkingstechniek die slijtvaster is en hierdoor een langere levensduur heeft. Bij een borduring benaderen wij de kleuren van uw logo altijd zo goed mogelijk. Omdat de garen kleuren echter niet 1-op-1 gematcht kunnen worden met de PMS kleur van uw logo kan er altijd een licht kleurverschil ontstaan. De kosten voor een borduring worden altijd op basis van het formaat en het vereiste aantal steken berekend. Vooral op fleece artikelen adviseren wij een borduring omdat op dit materiaal een bedrukking vaak niet hecht.

Bedrijfskleding bedrukken
Uw bedrijfskleding met logo wordt pas echt een succes wanneer uw medewerkers het graag dragen. Vandaar dat functionaliteit, draagcomfort, veiligheid en uitstraling van belang zijn. Wanneer al deze aspecten kloppen lopen uw medewerkers er verzorgd en zelfverzekerd bij. Uw medewerkers vormen met uw bedrukte bedrijfskleding dus echt een extra uithangbord voor uw organisatie. Naast reflecterende bedrijfskleding met opdruk, die voornamelijk bij de aanleg van infrastructuur gebruikt wordt, bevat ons assortiment ook verschillende kleding voor andere sectoren. Denk hierbij aan Bouw & constructie, transport en service, keuken en restaurant en alle sectoren waarbij vlam vertragende kleding van toepassing is. 

Goedkoop textiel bedrukken
Bij het bedrukken van promotioneel textiel denkt men vaak aan kleding. Echter bestaat ons promotionele textiel assortiment uit veel meer dan alleen T-shirt, polo’s, sweaters, jassen en werkkleding. Wij kunnen u namelijk ook de volgende artikelen met een bedrukking aanbieden:

Fleece artikelen
Zeker in aanloop naar en gedurende de winter is de vraag naar bedrukte fleece artikelen groot. Denk hierbij aan fleece sjaals, fleece mutsen, fleece vesten, fleece handschoenen en fleece dekens. Omdat het materiaal zich niet uitstekend leent voor een bedrukking adviseren wij op een fleece artikel altijd een borduring. Wenst u echter toch een bedrukking op het artikel te plaatsen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Handdoek met borduring
De mogelijkheden voor bedrukte handdoeken zijn erg breed. Het is namelijk mogelijk om de handdoeken op verschillende manieren te bedrukken of borduren. Denk hierbij aan een borduring een full colour bedrukking en- / of een zeefdruk. Al onze handdoeken kunnen voorzien worden van een borduring. Daarnaast hebben wij speciale modellen ontworpen voor een bedrukking. Deze modellen zijn vaak voorzien van een polyester band waardoor ze beter bedrukt kunnen worden.

Bedrukte handschoenen
De populairste handschoenen met een bedrukking uit ons assortiment zijn de touchscreen handschoenen. De vingertoppen zijn namelijk speciaal ontworpen om een touchscreen te bedienen. U hoeft uw handschoenen dus niet meer uit te doen wanneer u uw smartphone gebruikt. Omdat de handschoenen vaak voorzien zijn van een label kunnen ze zowel op de handschoen zelf als op het label bedrukt worden. Om er één geheel van te maken raden wij een identieke bedrukking op beide handschoenen aan. Met een bedrukking op het label kunt u de handschoenen al binnen circa 4 werkdagen in huis hebben. 

Jassen met logo
Aan de bovenkant van de markt voor bedrukte kleding staan de bedrukte jassen. Doordat ze een lange levensduur hebben en dagelijks gebruikt moeten kunnen worden behoren ze tot de duurdere relatiegeschenken. Hierdoor zijn ze wel al vanaf 5 stuks leverbaar. Daarnaast kunnen ze op veel verschillende posities bedrukt worden, waardoor uw logo of reclameboodschap altijd op de gewenste manier onder de aandacht komt. Omdat uiteraard niet iedereen dezelfde smaak heeft streven wij naar een gevarieerd en zo volledig mogelijk assortiment. 

Polo’s met opdruk
Bedrukte polo’s worden in tegenstelling tot T-shirts vaak ingezet als dagelijkse bedrijfskleding. T-shirts zijn namelijk geschikter voor eendaagse evenementen. Omdat ze vaker gebruikt worden, zijn de polo’s van een betere kwaliteit. De kwaliteit varieert meestal tussen 125 gr/m2 en 280 gr/m2. Door de vele kleur- en bedrukkingsmogelijkheden vindt u bij ons altijd een model dat aansluit bij uw bedrijf of organisatie.

Schorten bedrukken
Schorten met logo zijn ideaal voor kookstudio’s en horeca gelegenheden. Zowel promo schorten als schorten voor dagelijks gebruik kunt u bij ons bestellen en bedrukken. De professionele chef en de thuiskok kunnen bij ons dus beide terecht. Naast de standaard lange schorten hebben wij ook speciale barschorten met vakjes. Omdat schorten uw kleding schoon moeten houden is het van belang dat ze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. Het zou natuurlijk zonde zijn als uw bedrukking hierdoor snel afslijt. Vandaar dat wij uw bedrukking zorgvuldig aanbrengen zodat u zo lang mogelijk van uw bedrukte schort kunt genieten.

Bedrukte sweaters
De alom bekende hooded sweater maakt steeds meer plaats voor de standaard sweater met opdruk. Deze verschuiving is dan ook duidelijk terug te zien in ons assortiment. Uiteraard zullen wij nooit helemaal afscheid nemen van de hooded sweater omdat hij nog steeds perfect aansluit bij de markt. Een bedrukte trui is al leverbaar vanaf 25 stuks en kan vaak al binnen 7 werkdagen geleverd worden.

T-shirts bedrukken
Wanneer u op een goedkope manier de herkenbaarheid van uw personeel wilt vergroten is een bedrukt T-shirt vaak de oplossing. Op het gebied van promotioneel textiel is dit namelijk het absolute instap model. Vanaf lage aantallen en tegen een betaalbare prijs heeft u namelijk al een bedrukt T-shirt in huis. Doordat de vraag enorm is en iedere organisatie een andere huisstijlkleur heeft, bevat ons assortiment vele heren en dames T-shirts. Naast de kleur en het model is de kwaliteit een belangrijk aspect. Voor eenmalig gebruik kan een lager grammage per m2 volstaan. Wenst u de shirts echter vaker te gebruiken dan is een hogere kwaliteit vereist.

Regenkleding met opdruk
Bedrukte regenkleding kan simpelweg ingedeeld worden in 2 categorieën, namelijk: bedrukte poncho’s en bedrukte regenjassen. De goedkoopste optie is een wegwerp poncho met een full colour bedrukte inlay. Het nadeel hierbij is dat de poncho zelf helaas niet bedrukt kan worden. Wanneer u dit wenst komt u uit bij een dikkere poncho uit voorraad of een custom made poncho uit het Verre Oosten. Omdat regenjassen vaak voor meermaals gebruik geschikt moeten zijn, is de kwaliteit van een hoger niveau. Hierdoor zijn ze ook geschikt om op de jas zelf bedrukt te worden. Ideaal dus wanneer u meermaals en op een duidelijk zichtbare manier onder de aandacht van uw doelgroep wenst te komen.

De mogelijkheden zijn oneindig en wij begrijpen het dan ook wanneer u niet direct een geschikt artikel kunt vinden. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij helpen u namelijk graag met een persoonlijk en deskundig advies op het gebied van kleding bedrukken.